Mijn Haakblog

Mijn Haakblog

Haak Maar Aan

zondag 14 maart 2010

Sisal tassen


  In Afrika zijn de vrouwen de beste motor voor verdere ontwikkeling, omdat zij hun verdiende geld vooral in hun gezin steken. Er zijn veel vrouwencoöperaties in Kenia en in Ethiopië, en een aantal daarvan maken echt mooie dingen.
Deze tassen worden gemaakt door boerinnen in Kenia, die met hun vlechtwerk extra geld verdienen om zo  het  doorgaans lage inkomen uit hun boerenbedrijfje aan te vullen. Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun werk. Kijk op www.intoafrica.nl               
Deze tassen worden handgemaakt van sisal, een natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit de agave, een plant die in Kenia verbouwd wordt. In de tassen wordt ook leer verwerkt.

Sisal groeit langzaam en heeft weinig nodig. Omdat het een natuurlijk materiaal is, kunnen per gekleurde partij kleurverschillen ontstaan
                              

Deze zijn terug te vinden in de tassen. Dit doet echter geen afbreuk aan de prachtige kleuren, het verlevendigt ze eerder. Ook de maten kunnen enigszins variëren. De tassen zijn handgemaakt, en dat is te zien. Hoewel ze natuurlijk wel op elkaar lijken, vindt je maar zelden twee precies dezelfde. Perfectie, zoals bij machinaal gemaakte tassen, zul je niet vinden. Wat je wel vindt is een geheel individuele tas in vele schitterende kleuren en patronen.                              
                          
               
                         

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Welkom op mijn blog! Leuk als je een berichtje achterlaat!